Playhouse Teater - Föreställningar - Playhouse Readings - Downstate, 9 april
Boka biljetter

READING 9 APRIL: DOWNSTATE

Oväntat dråplig skildring av det allra mörkaste 

Information in English will be available shortly. 

Fred brukade jobba som pianolärare men lever numera på matkuponger, är rullstolsburen efter ett överfall och kan inte längre spela sin älskade Chopin på grund av sin artros. Dessutom slutade hans fru för länge sedan prata med honom, och nu har hon gått bort. Ett sorgligt öde! Före allt detta hände dömdes Fred för sexuella övergrepp på två av sina minderåriga pianoelever. Fortfarande sorgligt? Eller snarare rättvist?

Är det möjligt att någonsin bli skuldfri efter sexualbrott mot barn? Går det att känna sympati för människan bakom brottet? Bruce Norris skildrar detta svåra ämne på sitt karakteristiska sätt i Downstate: med krass och – faktiskt – dråplig humor och med otroligt smart och välskriven dialog.

Pjäsen utspelar sig på det rehabiliteringsboende där Fred bor ihop med tre andra män dömda för samma brott. Deras vardag pendlar mellan tjafs om vem som glömt köpa sojamjölk till att deras hus bli beskjutet av fientliga grannar. En dag kommer Andy, en av Freds utsatta pianoelever, dit för att ställa honom till svars. Det hela utvecklar sig i en riktning ingen av dem hade väntat sig.

Biljetter
: 100 kr

Skådespelarna repeterar pjäsen under dagen och läsningen görs på engelska, direkt från originalmanuset. Vi avrundar med ett samtal där du gärna får dela med dig av dina tankar om pjäsen, om du vill.

OM READINGEN

Pjäs: Downstate av Bruce Norris

När: Tisdag 9 april kl 19.00

Längd: 2,5 timme inkl paus

Var: Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A

Medverkande: TBA.

Framförs på engelska. 

Biljetter: 100 kr

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse