Playhouse Teater - Föreställningar - Tidigare gästspel - Frankenstein
Boka biljetter

Frankenstien

Gästspel på Playhouse våren 2018

Frankenstein - Se trailer, klicka här!

Frankenstein produceras av Teater Barbara och spelades på Playhouse Teater under mars och april 2018.

För ungdomar från 14 år och vuxna.

2018 är det 200 år sedan Mary Shelleys roman Frankenstein gavs ut. Det firar Teater Barbara med en nyskriven pjäs för unga vuxna och vuxna. Det blir en skrämmande och tidlös berättelse om läkarstudenten Victor Frankenstein som efter sin mammas bortgång försöker hitta ett sätt att kontrollera livet och döden. Han ska bygga en man av döda kroppar och ge honom nytt liv. Han lyckas, men något går fel och han skräms av resultatet. Han överger sin nyfödda skapelse, sitt barn, som på egen hand måste försöka förstå sin plats i tillvaron. Vem är jag? Vad gör jag här? Är Victor Frankenstein min far? De han möter ser bara ett monster. Han är annorlunda. Något annat.  

Vad händer med oss om vi inte får kärlek och närhet? Hur ska vi kunna känna empati för andra om vi inte får vara en del av gemenskapen? Monstrets enda sätt att möta en värld som inte vill ha honom är med våld och förstörelse. Victor Frankenstein må vara en lysande vetenskapsman – men han är en riktigt dålig förälder. Föreställningen spelas av fem skådespelare, i spännande scenografi och kostym som går helt i svartvitt, inspirerat av Gotisk stil med paralleller till teveserien Penny Dreadful. Musik, ljud och projektioner hjälper till att förflytta oss från laboratoriet i Tyskland hela vägen upp till Svalbard och Nordpolen.

Regissören Daniel di Grados första möte med Frankenstein var när han under tidigt 80-tal såg den gamla 30-talsfilmen med Boris Karloff på teve. Han hade mardrömmar i veckor men trots det var han fast. Sedan dess har han slukat allt han kommit över med skräcktema. Och det är ofta i den genren han jobbat som film- och teveregissör. Daniel har bland annat regisserat skräckthrillern Alena, efter Kim W Anderssons bok och säsong 2 av SVTs thrillersuccé Jordskott. Frankenstein blir Daniels debut som teaterregissör.

Manus är skrivet av Johan Ehn som också är aktuell med den
självbiografiska romanen Down under (Gilla böcker/Lilla Piratförlaget 2017).

Produktion:

Regi: Daniel di Grado
Manus: Johan Ehn
Ljud & Musik: Rickard Folke
Ljus: Mikael Tham
Mask: Jessica Svensson
Projektioner: Silvio Entertainment
Scenografi & Kostym: Gabriel Stuart

Medverkande:

Johan Ehn
Happy Jankell
Anders Jansson
Carina Jingrot
Tomas Åhnstrand

Klicka för mer information

Dagföreställningar kl 13.00: 21, 22, 23, 26, 27, 28 mars samt 9, 13 och 19 april
Kvällsföreställningar kl 19.00: 12, 18, 25, 26, 27, 28 och 29 mars samt 8, 9, 19 och 22 april.

Happy Jankell och Tomas Åhnstrand
Anders Jansson och Carina Jingrot
Johan Ehn

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
- Nyhetsbrev

Vill du ha Playhouse nyhetsbrev?

Klicka här!