Nya Playhouse Teater
Boka biljetter

nya playhouse teater PÅ DROTTNINGGATAN


playhouse HAR TAGIT över regina

Nya Playhouse invigdes den 9 september 2015

Playhouse har fått ett nytt hem

Kära publik - Playhouse har flyttat från Sibyllegatan och tagit över anrika Reginateatern på Drottninggatan. Lokalerna har byggts om och totalrenoverats. Vår nya teater inrymmer en stor scen och en salong med ca 200 platser, samt en teaterbistro. 
Bekvämare, trevligare, bättre - och intimt!


Den nya teaterns scenrum har gjorts om från grunden och fått en stor scen med scenhiss, ny ljusrigg och nytt ljudsystem. Stor hänsyn har tagits till akustiken och vår målsättning är att behålla Playhouse intima känsla, trots det större formatet. Närheten till publiken är fortfarande helt central - vi vill skapa samma känsla av att publiken är med i föreställningen, nästan uppe på scenen.
 
De nya salongsstolarna är av klassiskt teatersnitt, skräddarsydda för nya Playhouse, och bekvämare än bänkarna på Sibyllegatan. Ventilation och luftkonditionering har byggts om från grunden, och vi erbjuder Stockholms bästa teaterluft - frisk och rätt tempererad!
 
Restaurang och café
 
Vi har länge hyst en dröm om att kunna erbjuda mer än bara en teater. Nu är det verklighet då nya Playhouse inrymmer en mysig teaterbistro där du dels kan äta en god middag innan föreställningen, och från 1 nov, även fika eller äta lunch. På så sätt vill vi knyta starkare band med vår publik som alltid är välkommen in på teatern - inte bara när det är föreställning.
Vi satsar på prisvärd, vällagad bistromat i genuin teatermiljö. Teatern skall vara öppen för alla - alltid!
 
En källare full med teater
 
I källaren har vi tre repetitionslokaler där föreningen Teaterverket huserar. Teaterverket är ett amatörteaternätverk med över 60 medlemmar som repeterar och skapar föreställningar som spelas på deras scen på Västamannagatan. I källaren ryms även Playhouse verkstad och förrådsutrymmen.

Publiken framför allt

Viktigast av allt är förstås ni - vår publik! Vi kommer göra allt som står i vår makt för att ni skall vilja följa med oss till vårt nya hem, för vi vet att ni kommer trivas där. Vi kommer löpande informera om vår nya verksamhet via nyhetsbrev, Facebook, Instagram mm.
 
2 januari tog vi över Regina. Sedan har det rivits, byggts och renoverats och vår första uppsättning på nya Playhouse blir Den stora måltiden som har premiär den 16 oktober 2015.
 
Kort sagt, en dröm går i uppfyllelse för oss, och vi hoppas innerligt att ni vill följa med oss på resan!
 
Elisabet Klason och Björn Lönner, konstnärliga ledare
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
- Nyhetsbrev

Vill du ha Playhouse nyhetsbrev?

Klicka här!