Playhouse Teater - Om Playhouse - Instant Playhouse - Vill du vara med?
Boka biljetter

INSTANT PLAYHOUSE

Spontant & lekfullt för ett gott ändamål
– vill du vara med? 

En helg per år går vårt projekt Instant Playhouse av stapeln. Då är vi runt 50
personer som kastar oss ut och inom loppet av 36 intensiva och lekfulla timmar skapar fem helt nya (korta) pjäser tillsammans! Vi gör det för att ha roligt, föra samman folk i nya konstellationer, få jobba spontant, prestigelöst och lustdrivet och för att kunna bidra till något gott tillsammans. Medverkan sker ideellt för samtliga och biljettintäkterna doneras oavkortat till välgörande ändamål.

Vilka personer/yrkesroller behövs i projektet?

Dramatiker, regissörer, skådespelare, kostymör, scenograf, musiker, rekvisitör, fotografer, kommunikatörer och ett gäng ovärderliga produktionsassistenter som hjälper till med allt möjligt praktiskt. Du som är kunnig inom scenteknik, scenljus eller ljudteknik kan säkerligen också bidra med mycket värdefullt.
Alla involverade medverkar på ideell basis, vilket gör att varenda krona från biljettintäkterna kan skänkas till välgörande ändamål.

Hur är det att medverka i Instant Playhouse?

Såhär säger Katrin Sundberg & Jenny Andreasson som medverkade 2017: 

Att medverka i Instant var otroligt roligt och utmanande. Känslan av att bara kasta sig ut och lita på att spjället inte rostat igen, var underbar. Inga krav från någon kanal eller producent bara jag, en förutsättning och tre skådespelare att ta hänsyn till. Att sedan höra sin text och senare få se hur någon annan tolkat den var ytterligare en kick. Jag kan varmt rekommendera alla den kravlösa och kreativa upplevelsen. – Katrin Sundberg, dramatiker

Instant Playhouse var en fantastiskt rolig upplevelse, tidsbegränsningen gör att att man själv och alla deltagare är ovanligt öppna och villiga att kasta sig ut. Att få jobba för ett osjälviskt mål gör dessutom att helgen känns extra meningsfull. 
– Jenny Andreasson, regissör

För att se vilka som medverkade i Instant Playhouse 2022 klicka här. 

För att läsa mer om Instant Playhouse, klicka här

Våren 2023 kör vi igen! Är du intresserad av att medverka?

Skicka i så fall ett mail till ansokan@playhouseteater.se och skriv Instant Playhouse i ämnesraden. I mailet, berätta lite kort om dig själv och vad du skulle vilja bidra med i projektet. 

Rennie Mirro, Rachel Mohlin och Lena T Hansson, från Instant Playhouse 2018 - klicka för att komma till galleri med fler bilder! 
Dramatikerna i Instant Playhouse 2017: Paula McManus, Gertrud Larsson, Katrin Sundberg, Bengt Ohlsson och Johan Rheborg. 
Hanna Dorsin och Charlotta Jonsson, Instant Playhouse 2018. 
Fredrik Hiller, Gertrud Larsson, Charlie Gustafsson och Regina Lund, från Instant Playhouse 2018. 
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
- Nyhetsbrev

Vill du ha Playhouse nyhetsbrev?

Klicka här!