Gränser av Henry Naylor på Playhouse Teater
Boka biljetter

OM GRÄNSER

En av de fem bästa föreställningarna just nu i DN!

Hennes älskade stad slås i spillror av kriget. I skydd av mörkret låter hon sorgen och ilskan få utlopp i regimkritiska graffitimålningar på söndertrasade fasader. Men hon tar allt större risker under sina nattliga räder och regimens kontrollerande ögon finns överallt.

I en annan del av världen för en framgångsrik fotograf en inre moralisk kamp med sig själv. Som ung idealist slår han igenom när tvillingtornen faller – tre år tidigare tog han av en slump foton som hela världen plötsligt vill ha. Därefter badar han i lukrativa uppdrag som kändisfotograf. Men varför blir han inte kvitt en diffus känsla av… smutsighet?

Gränser är en angelägen, pulserande pjäs med satirisk udd och – på sina håll – dråplig humor. Ett episkt, hudnära drama om frihet, medmänsklighet, girighet och uppoffringar.

Gränser har vunnit en lång rad utmärkelser och hyllats såväl i Storbritannien som internationellt. Brittiska The Times har omnämnt Naylor som ”one of our best new playwrights”. Föreställningen regisseras av Dennis Sandin som gör regidebut på Playhouse men som har en lång rad succéer bakom sig på bl a Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Folkteatern och Kulturhuset Stadsteatern.

Samtalsserie
För att förlänga konsten och skapa ett rum för diskussion har vi tagit fram en samtalsserie i samband med Gränser. På tre teman pratar sex gäster med vår konstnärliga ledare Elisabet Klason, strax efter föreställningen.
För datum, gäster och ämnen läs mer här!
BILJETTER

MEDVERKANDE

På scen:   
Tobias Aspelin och Inès Cherif

Av: Henry Naylor
Regi/scenografi: Dennis Sandin
Översättning: Bengt Ohlsson
Ljusdesign: Kevin Wyn-Jones
Kompositör/ljuddesign:
Mikael Svanevik
Inspelad sång: Ester Svanevik
Kostym: Maria Felldin Almgren
Mask: Catharina Lundin
Producent: Louise Helgesson

Speltid
: Ca 80 minuter - ingen paus

Teaterförlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk

Med stöd av: Stockholm Stad, Kulturrådet, Svante Bergströms Teaterstiftelse

RECENSIONER

En av de fem bästa föreställningarna just nu i DN:

”denna växelvis monologiska pjäs mellan två personer och med det syriska inbördeskriget som fond förvaltas med stor suggestionskraft av regissören Dennis Sandin och skådespelarna Tobias Aspelin och Inès Cherif.” DN

”Med pjäsen ”Gränser” tar Playhouse upp teman som blivit akut aktuella.” SvD

”Närvarande, intensivt, berörande och drabbande” Broadwayworld

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.