Livet Suger på Playhouse Teater
Boka biljetter

OM 'LIVET SUGER'

Typ efter Tjechovs Onkel Vanja

Hjärtligt välkommen till en weekend på landet som landar i den stora frågan om huruvida man över huvud taget kan hoppas på kärleken eller om livet verkligen suger, och i så fall hela tiden eller bara då och då? 

Vi möter Vanja och hans brorsdotter Sonia som sköter om en gård någonstans pålandsbygden. Gården är inte deras utan ägs av Sonias frånvarande pappa, den pompöstintellektuelle Professorn och hans betydligt yngre och skitsnygga fru Ella. Ett plötsligt besök av det olyckliga paret tänder gnistor och river upp sår och ställer snart allas liv på ända. Såväl Vanja som hans bäste vän Dr Aster är svårt förälskade i Ella. Sonia är i sin tur förälskad i Dr Aster, Babs (en hyfsat harmonisk krukmakare) sörjer en förlorad kärlek och Knipan (vars identitet är oklar) är även hon hopplöst förälskad i Ella. Ella själv är urless på män som förälskar sig i henne men är icke desto mindre attraherad av Dr Aster.

Aaron Posner är en av USA's mest spelade dramatiker, och hans komedi Livet Suger (Life Sucks) gjorde stor succé i New York. Bengt Ohlsson översätter och Playhouse konstnärliga ledare Elisabet Klason regisserar.

Spelas till 11 dec!

BILJETTER

MEDVERKANDE

På scen:   
Astrid Assefa, Anders Berg, Kajsa Ekström, Peter Eriksson, Ole Forsberg, Moa Niklasson, Marie Robertson 

Av: Aaron Posner
Regi: Elisabet Klason
Översättning: Bengt Ohlsson
Scenografi: 
Pia Wiik
Rekvisita: Ditte Edin

Kostymdesign: 
Lisa Elverfors 
Ljusdesign: 
Kevin Wyn-Jones
Musik & ljuddesign: 
Daniel Douhan
Maskdesign: 
Catharina Lundin
Producent: Louise Helgesson

Speltid
: Ca 2h och 30 min inkl paus

Teaterförlag: Colombine

Med stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stad, Svante Bergströms Teaterstiftelse

RECENSIONER

”En tröst i mörkret. Posner tolkar Tjechov med glimten i ögat.” DN

”Fullträff av Playhouse. Komisk pärla och en härlig energikick. Underfundiga repliker levereras med perfekt komisk timing.” Konsert och musikal

”5 av 5. Fantastisk relationskomedi med värme och mycket tänkvärda scener. Det här är teater när det är som bäst.” På Scen

”Ännu en succé av Playhouse!” Broadwayworld

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.