Playhouse Teater - Om Playhouse - Red Speedo (2022) - Samtalsserie Red Speedo
Boka biljetter

SAMTALSSERIE RED SPEEDO

13 OKTOBER, 27 OKTOBER & 10 NOVEMBER 2022

För att förlänga konsten och skapa ett rum för diskussion har vi tagit fram en samtalsserie i samband med Red Speedo. På tre teman från föreställningen pratar olika gäster med vår konstnärliga ledare Elisabet Klason, strax efter föreställningen.

MÅSTE JAG KÖPA BILJETT?
Nej, det är kostnadsfritt. Du kan ta del av samtalen på nästan vilket sätt du vill. Antingen ser du helt enkelt föreställningen innan och stannar kvar, eller så kanske du vill se alla samtal? Då kan du komma när föreställningen slutar och gå rakt in i salongen, eller se det här via länk! Vi kommer att lägga ut länkar till samtalen här på hemsidan, så du kan se dem när du vill.

ÄMENEN, DATUM OCH MEDVERKANDE

Är dopning kvotering?; är dopning i själva verket ett sätt att jämna ut en ojämn spelplan?
Den 13 oktober efter 19.00 föreställningen ca 20.30.
Lena Andersson, författare och krönikör (för närvarande i SvD), kommer och funderar tillsammans med oss på vad för förutsättningar vi egentligen får här i livet? En karaktär i pjäsen hävdar att dopning är samma sak som positiv särbehandling. Att det är att jämna ut spelplanen, att se till att alla har samma förutsättningar när startskottet går. Men är det verkligen jämförbart? Blir vi bra på det vi fått öva på, eller övar vi på det vi känner att vi är bra på? Lena har utöver sin författar- och krönikörgärning ett förflutet som ungdomsidrottare på elitnivå i längdskidåkning.

Länk till inspelning av samtalet: Är dopning kvotering?

Jag presterar. Alltså finns jag?; varför är vi så bra på att känna att vi är det vi gör
Den 27 oktober efter 19.00 föreställningen ca 20.30.
Johan Prom,  
Chef Affärsområde Privat SBAB. Johan har erfarenhet av att vara rekordung partner på både McKinsey och BCG, högt uppsatt chef inom ICA-koncernen, börs-VD och ledamot i flera styrelser. Han har även erfarenhet av att stanna upp mitt i livet och reflektera kring sina livsval – och att våga välja annorlunda.
I föreställningen hänger hela huvudkaraktärens liv på en skör tråd, och det enda som han känner kan rädda honom är att vinna. Om han vinner, om han presterar bättre än alla andra, då och bara då, kanske det löser sig. Varför känns det så ofta så? Att om vi inte klarar det ingen annan klarar, då kan det lika gärna vara. Och hur påverkar det oss att leva i en värld vi också (be)döms efter just våra prestationer?

Länk till inspelning av samtalet: Jag presterar. Alltså finns jag?


INSTÄLLT -
vi blir tyvärr tvungna att ställa in detta samtal pga sjukdom. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt.
Att vara bäst i världen; hur är det? 
Den 10 november efter 19.00 föreställningen ca 20.30.
Dubbla OS guldmedaljören Gunnar Larsson (OS i München 1972, 200 & 400 meter medley, expertkommentator på Sveriges Radio i 30 år) berättar om hur det är att veta att just du är bäst i hela världen. Ett centralt ämne i Red Speedo är hur vi, alla människor, pressas och döms utifrån våra prestationer. För de flesta av oss är det där subjektivt, det är svårt att veta vem som är bäst i världen på bokföring, men när det kommer till sport har vi ett synnerligen utvecklat system för bedömning.

VARMT VÄLKOMNA

Har du frågor maila: ella.backman@playhouseteater.se

Elisabet Klason konstnärlig ledare Playhouse och moderator för samtalsserien.
Jonathan Silén, Philip Oros, Martina Hemningsson och Björn Lönner i Red Speedo.
Martina Hemningsson och Philip Oros som Lydia och Ray.
Jonathan Silén som Peter.
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.