Medverkande Tala är silver
Boka biljetter

JONAS KRUSE

Spelade Ted i Tala är Silver - hösten 2016

JONAS KRUSE  - Skådespelare utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm mellan 1996-2000. Arbetar både med teater, film och TV och har bland annat jobbat på Stockholms Stadsteater, Riksteatern, Uppsala Stadsteater och Malmö Stadsteater. Jonas har också turnerat i Sverige och de nordiska länderna med teatermonologerna Det Osynliga och Det Omätbara. På TV & film har Jonas medverkat i produktioner som Kommissarien och havet, Tusen gånger starkare,  Mäklarna, Våra vänners liv, Lasermannen och Graven. Jonas är även en flitigt anlitad röst i dubb- och speakersammanhang.

ing-marie carlsson

Spelade Jonna i Tala är Silver - hösten 2016

ING-MARIE CARLSSON - har medverkat i över femtio tv- och filmproduktioner, b.l.a. Mitt liv som hund, Änglagård, Berts dagbok, Tre kronor, Livet i Fagervik, åtta Beck-filmer och Sex, hopp och kärlek. Hon är aktuell i årets julkalender och har just spelat in Monkey, nästa års stora familjefilm med Maria Blom. Teater, både fars och drama, har hon spelat i alla år på många olika scener, senast på Kulturhuset Stadsteatern.

MATS BLOMGREN

Spelade Mika i Tala är Silver - hösten 2016

MATS BLOMGREN - bor numera i Stockholm och är frilansande skådespelare. Efter avslutad examen på Teaterhögskolan i Göteborg 1986 har Mats arbetat flitigt på landets stora teaterscener bl a Stockholms  Stadsteater, Göteborgs Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Backa teater och Dramaten. Mats har medverkat i över 40 filmer och tv-serier bl a, Efterskalv, Saltön, Beck, Wallander, Offside, Poliser och Lasermannen. För rollen som Martin i filmen Efterskalv vann Mats en Guldbagge för Bästa manliga biroll.

JASMINE BEATRICE

Spelade Alicia i Tala är Silver - hösten 2016

JASMINE BEATRICE – är en finlandssvensk skådespelerska från Stockholm, utbildad på musikalskola i USA, som på senare år bott och skapat konst, teater och musik i NYC, Buenos Aires och Paris. I Sverige har vi senast sett henne på Playhouse i Den stora måltiden, naken i Folkoperans La Traviata och på tåspets i Amforta. Som barn såg vi henne i filmer som Glasblåsarns barn, Tillsammans och Morsarvet. Hennes röst kan ni bl a höra som Hermione i Harry Potter-filmerna och som Askungen i Disneys senaste version. Hennes drömroll är att spela Glinda i Wicked. Hon älskar svunna tider och att skriva kalligrafi.

CHRISTIAN MAGDU

Spelade Rodney i Tala är Silver - hösten 2016

CHRISTIAN MAGDU - är utbildad vid Skara Skolscen och Howard Fine Acting Studios i Los Angeles. Han började sin professionella skådespelarbana som tonåring på teatern i Göteborg och har sedan dess medverkat i flertalet tv-serier och filmer i Sverige (bl a Beck - I Guds Namn, Oskyldigt Dömd, Prinsessa) såväl som i USA (Easy to Assemble: Finding North, Lost Tapes, True Blood). Nu är han tillbaka för första gången på tio år på den svenska teaterscenen med Tala är Silver på Playhouse och under hösten kan du även se honom på TV4 i den sista omgången filmer med Johan Falk (Lockdown och Slutet).

ANNA LYONS

Spelade Judit i Tala är Silver - hösten 2016

ANNA LYONS - gick ut Teaterhögskolan i Malmö 1997 och har sedan dess varit verksam på institutioner och i fria grupper runtom i Sverige. Bland föreställningar hon medverkat i märks monologen Bitterfittan i regi av Sara Giese på Uppsala Stadsteater. Hon väckte även stor uppmärksamhet med den egna dramatiseringen av Taklagsöl på Strindbergs Intima Teater. På Stockholms Stadsteater har vi kunnat se henne som Ronja Rövardotter. På film har hon bl a medverkat i Call Girl, regi Mikael Marcimain. Nu senast var Anna Lyons aktuell som Marianne i den kritikerrosade föreställningen Scener ur ett äktenskap på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm.

TALA ÄR SILVER, AV BESS WOHL

Produktion

Manus: Bess Wohl

Regi: Hugo Hansén

Musik och Ljuddesign: Daniel Douhan

Scenografi: Lars Östbergh

Ljusdesign: Kevin Wyn-Jones

Kostymdesign: Maria Felldin Almgren

Maskdesign: Nina Lagnefeldt

Verkställande scenograf: Pia Wiik

Produktionsassistent: Iris Torngren Wartin

Översättning: Joachim Siegård

Bearbetning: Hugo Hansén

Producent: Louise Andersson Helgesson

Konstnärlig ledare: Elisabet Klason

Teaterchef: Björn Lönner

Spelades hösten 2016

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
- Nyhetsbrev

Vill du ha Playhouse nyhetsbrev?

Klicka här!