Medverkande
Boka biljetter

MEDVERKANDE DEN STORA MÅLTIDEN, 2015-2016

charlotta jonsson

Charlotta är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och på The Neighborhood Playhouse School of the Theatre i New York. Hon har bl.a. spelat Strindberg på Dramaten och Molière på Riksteatern, samt medverkat i scenversionen av "Dirty Dancing" på Chinateatern. Hon har också kunnat ses som dottern Linda i de senaste "Wallander"-filmerna, som polischef i "The Hundred Code" samt i TV-serier som "Arne Dahl", "Solsidan", "Den Fördömde" och "Höök". Charlottas första produktion på Playhouse Teater var kritikerrosade succén "Venus i Päls" av David Ives, och hon har även medverkat i "Skapande Dramatik för Vuxna'"och "Nästa Andetag".

charlotta jonsson

Tobias aspelin

Tobias är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har spelat på flera av landets största scener. Han medverkade i "Fragmente" av Lars Norén på Folkteatern i Göteborg som valdes till bästa föreställningen i landet 2013 av Dagens Nyheter. Förra sommaren blev han hyllad av en enad kritikerkår för sina rollprestationer som tvillingparet Dromio och Dromio i Shakespeares "Komedi av misstag" på Romateatem. Tobias har även synts flitigt på tv och film i bl.a "Wallander", "Van Veeteren", "Kommissarien och havet", "Fjällbackamorden", "Den nya människan", "Isdraken", "När mörkret faller" m.fl.

tobias aspelin

Britt louise tillbom

Britt Louise har en femtioårig skådespelarkarriär som innehållit allt man kan önska sig av ett teaterliv. Arbete vid Riksteatern, flera länsteatrar samt  bl.a. Teater Tribunalen och Strindbergs Intima Teater i Stockholm samt TV-teater och film.  Hon har med glädje gestaltat starka kvinnor: Julia, Elise Ottesen-Jensen (Älskade syster), Mor Sigga (Rid i natt), Lotten(Mina drömmars stad). Britt Louise har även krupit under skinnet på Narren i Trettondagsafton och filosofen Immanuel Kant. Sjunger gärna franska sånger och Brecht.
Britt Louise har också arbetat som pedagog och regissör i Palestina, vid Freedom Theater i Jenin, och Al Harah Theater i Betlehem.

britt louise tillbom

bo g. lyckman

Bo G Lyckman är utbildad vid Statens Scenskola i Göteborg och har varit anställd på flera av landets institutionsteatrar. Under det senaste året har han turnerat med föreställningen ”Gubbjävel” som han producerade tillsammans med Teater Iris. Bo G var en av initiativtagarna till gruppen Kompani1 Teater som tog över Playhouse Teaters tidigare lokaler på Sibyllegatan 29.

bo g. lyckman

jasmine heikura

 Jasmine Heikura är utbildad vid The American Musical & Dramatic Academy i New York och Los Angeles, samt på Balettakademien Stockholm. Jasmine har medverkat i flertalet uppsättningar och filmer såväl i Sverige som USA. På scen har Jasmine arbetat mycket med klassiska dramer, men nu även modernt och komedi. Jasmines gjorde sin Playhousedebut i "Skapande Dramatik för Vuxna".

jasmine heikura

charlie Challis

Charlie är nyexaminerad från Luleå Teaterhögskola där han senast spelade Herr Zauberkönig i slutproduktionen "Ingenting ger en sån känsla av oändlighet som dumheten". Han har även gestaltat Biskopen Edvard i klassikern "Fanny och Alexander". Charlie var med och grundade den antirasistiska frigruppen "Ett fri grupp" som nu mer heter "Teater struktur".

charlie challis

clara wettergren

Clara Wettergren är tolv år och bor i Sollentuna. Hon går på Vasa Reals musikklass och ska börja i sjuan till hösten. Clara har alltid dragits till skådespeleriet och har tagit dramalektioner på kulturskolan och under det senaste året på Calle Flygares teaterskola. Via Turebergskyrkans gospelkör spelade hon Lina i Karin Runows musikal ”Mot hjärtats mitt” som hade premiär i september 2014. Clara spelade rollen som Vera i Ruben Östlunds film ”Turist”, som år 2014  vann 6 st Guldbaggar och pris i Cannes.
Hon har tidigare tävlat i truppgymnastik men lägger nu, utöver skådespeleri, mest tid på simning.  

clara wettergren

Arvid sand

Arvid Sand är tolv år och går på Näsbydalsskolan i Täby i en klass med naturvetenskaplig inriktning.  Han älskar att spela teater och går på Calle Flygares teaterskola. I december ser du honom på tv då han medverkar i årets produktion av julkalendern, som har arbetsnamnet "Historieätarna". Förutom att spela teater så tycker Arvid om att dansa och tävlar i discodans.

arvid sand

Nora lundqvist

Nora Lundqvist är tolv år och går på Kristofferskolan i Bromma som är en Waldorfskola. Hon är den enda av fyra Göteborgska syskon som är en äkta Stockholmare född på Karolinska. Hon har skådespeleriet i blodet från både mamma och storebror. Nora visade tidigt sin passion för teater och har i många år fått utlopp för det intresset på Växtverket. I somras avslutade hon ett års föreställningar på Cirkus i musikalen "Livet är en schlager". Den här gången ser hon fram emot en teaterpjäs med många repliker och att få komma nära publiken. 

nora lundqvist

edvin engström

Edvin Engström är tio år och går på Igelsta grundskola i Södertälje. Han har spelat teater med Södertälje Teateramatörer sedan han var fem år. I vintras medverkade han i "Metropolis" på Stockholms Stadsteater och han syns också i titelrollen i Arkan Asaads kortfilm "Dylan". Utöver teater så spelar Edvin gitarr och volleyboll.

edvin engström

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
- Nyhetsbrev

Vill du ha Playhouse nyhetsbrev?

Klicka här!