Playhouse Teater - Om Playhouse - Tidigare Readings - Kings, 2 september
Boka biljetter

KINGS

Av Sarah Burgess
2 september 2020 

Denna reading genomfördes både som en livesändning online och med en begränsad publikskara om 50 personer på plats på teatern.

KINGS är en rapp och vass komedi om pengar, makt och demokratins verkliga ansikte, fylld av snärtiga, dräpande kommentarer. Pjäsen hade urpremiär i New York 2018 och är högaktuell med tanke på det stundande amerikanska valet.   

I KINGS möter vi Sydney Millsap, nyligen invald kongressledamot. Det finns många saker i politiken som upprör henne, en av dem är att ödsla sin tid på fundraising-event där en aldrig sinande ström av små bitar lax serveras. Det är nämligen olagligt för lobbyister att bjuda ledamöter på middag, men: det finns ett kryphål. Så länge varje munsbit för sig själv inte kan anses vara en middag – då är det fritt fram för lobbyn att stå för notan.

Millsap är fast besluten om att gå sin egen väg, att hålla på sina ideal om att på riktigt försöka tjäna folket istället för att dras med i lobby-karusellen. På sin väg möter hon Kate och Lauren, två framgångsrika, knivskarpa lobbyister, och senator John McDowell som står för allt hon själv vill förändra med politiken. Alla tre avfärdar henne raskt som ett naivt, kortlivat stjärnskott. Har Millsap en chans att komma in under huden på dem och det politiska systemet, eller är hon dömd att dra kortaste strået i slutänden?

"KINGS is entertaining and informative…The greed of special interests, the mendacity of politicians, the cockroach endurance of lobbyists: If these are familiar, they are also endlessly compelling…” — NY Times. 

"Awfully funny... the pace is snappy and the intellect is sophisticated." — THE WASHINGTON POST

MEDVERKANDE

Kathryn LeRoux, Anna Thiam, John La Briola, Eira Fuglstad.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.