Playhouse Teater - Föreställningar - Playhouse Readings - Proof, 13 oktober
Boka biljetter

PROOF – jubileumsreading 13/10 

Upplev David Auburns hyllade pjäs på originalspråk

Hösten 2020 fyller Playhouse Teater 20 år och vi hade planer på ett stort, härligt firande! Det stora kalaset får bli längre fram men vi vill ändå få fira med er redan nu, om än i mindre skala. Därför är ni den 13 oktober varmt välkomna på reading av PROOF, en av de allra första pjäserna Playhouse satte upp! Det var 2001, och uppsättningen blev definierande för oss som teater och vår framtid. Den blev en stor framgång och här kände vi att vi började hitta vad vi ville vara som teater, vilken sorts uppsättningar vi ville göra. Nu får vi dela David Auburns originalversion på engelska med er, det är en helt fantastisk pjäs som 2001 belönades med Pulitzerpriset i drama. Varmt välkomna!

I Proof brottas Catherine med att hantera arvet från sin far Robert: ett sinne för matematik långt över genomsnittet – och kanske också hans mentala ohälsa? Hon har lagt stor del av sitt liv på att ta hand om honom. Hennes syster Claire flyger in från New York, fast besluten att få Catherine med sig, få ut henne ur det hus som hon och fadern delat så länge. I samma veva kommer en av Roberts tidigare studenter på besök, Hal. Bland Roberts många anteckningar, till stor del helt obegripliga, hittar han något med potential att vara vetenskapligt sprängstoff; ett hisnande genombrott.

David Auburns spännande, gripande och överraskande pjäs belönades 2001 både med Pulitzerpriset i drama och en Tony Award för bästa pjäs. Den har sedan dess spelats i otaliga uppsättningar världen över.  

”Proof vibrerar av känsla och intellekt.” ”En fullträff.”
– Dagens Nyheter (ur recension av Playhouse Teaters uppsättning 2001)

Readingen framförs på engelska, direkt från originalmanuset.

Du kan boka biljett antingen i salongen (50 platser finns) eller till den livesända streamingen av readingen, som du ser hemifrån. Oavsett vilken du väljer behöver du boka in dig i förväg. 

Biljettpriser:
100 kr för plats i salongen
50 kr för livesändningen 
Om du vill ge ett extra stöd till vår readingverksamhet, kika här

Om du bokar plats i salongen får du en vanlig biljett per mail. Om du bokar till livesändningen får du ett mail med länk och lösenord till sändningen. Ingen särskild programvara mer än din webbläsare behövs för att se livesändningen av readingen. 

Efter readingen har vi ett kort samtal med publiken som är på plats, varmt välkommen att stanna kvar och dela med dig av dina tankar om du vill! 

Varmt välkommen till PROOF! 

fakta

Pjäs: Proof av David Auburn

När: Tisdag 13 oktober kl 19.00

Längd: 2 h 20 min inkl paus

Var: både på plats och online, sänds live från Playhouse Teater, Drottninggatan 71A. 

Medverkande: Ellinor Olinder, Lucas Serby, Ester Uddén, Björn Lönner. 

Regi: Elisabet Klason

Framförs på engelska.

Biljetter:
två kategorier finns; antingen på plats (50 pers) eller till livesändningen

Pris: 100 kr på plats, 50 kr för livesändningen.
Vill du ge ett extra stöd till readingverksamheten, kika här.

Hur: Boka via länken nedan, sen får du ett mail med biljett alternativt länk och lösenord till sändningen. 

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.