Tidigare före­ställningar

Instant Playhouse 2024

INSTANT PLAYHOUSE 2024 slot rekord! 1 245 420 kr samlades in till UNICEF och samtliga föreställningar var slutsålda! Ett femtiotal proffs från teater- och filmbranschen kastade sig ut tillsammans och skapade en föreställning på 1,5 dygn!

LÄS MER

Hösten 23 – Camp Siegfried

AV

Bess Wohl

Året är 1938 och andra världskriget står för dörren. Två människor måste välja väg. Camp Siegfried är en pjäs om hur sårbara vi är när vi är ensamma, och om hur lätt det är för mörkret att smyga sig på oss i vår skräck för att hamna utanför.

LÄS MER

Hösten 23 – Tårtljus

AV

Noah Haidle

Ernestine fyller 17 och våndas över sin och universums obetydlighet. Snart fyller hon 18. Sen 41. Sen 70. Och sen 107. Fem generationer och en födelsedagstårta som bakas på samma sätt under ett helt århundrade. Vad är det egentligen som gör en livstid till ett liv? Översättning av Bengt Ohlsson och regi av Elisabet Klason.

LÄS MER

Våren 23 – Mlimas Berättelse

AV

Lynn Nottage

För sina magnifika betars skull dödas en legendarisk elefant och en ljusskygg handel tar sin början. Vad driver människorna som är involverade – en desperat kamp för att mätta sin familj eller begäret efter den ultimata statussymbolen till lyxvåningen? Pjäsen tar oss med på en omtumlande resa genom girighet, utsatthet, begär och fåfänga. MLIMAS BERÄTTELSE är skriven av tvåfaldiga Pulitzervinnaren Lynn Nottage och regisserades av Dennis Sandin som gjorde succé på Playhouse med sin uppsättning av GRÄNSER våren 2022.

LÄS MER

Hösten 22 – Red Speedo

AV

Lucas Hnath

Välkommen in i simhallen! Med klordoften stickande i näsan och det våta kaklet under våra bara fötter får vi följa ett explosivt syskondrama om strävan efter ett bättre liv, framgång, fusk och kärlek. I en värld där segern är allt – vad är jag värd om jag förlorar? Och vad blir vi för människor när personlig vinning är viktigare än moral

LÄS MER

Våren 22 – Gränser

AV

Henry Naylor

Gränser är en angelägen, pulserande pjäs med satirisk udd och – på sina håll – dråplig humor. Ett episkt, hudnära drama om frihet, medmänsklighet, girighet och uppoffringar.

LÄS MER

Hösten 21 – Livet Suger

AV

Aaron Posner

Hjärtligt välkommen till en weekend på landet som landar i den stora frågan om huruvida man över huvud taget kan hoppas på kärleken eller om livet verkligen suger, och i så fall hela tiden eller bara då och då? Av Aaron Posner efter Tjechovs Onkel Vanja i översättning av Bengt Ohlsson och regi av Elisabet Klason.

LÄS MER

Våren 21 – Den bästa pjäsen som någonsin skrivits

AV

Ian Kershaw

En man vaknar mitt i natten och upptäcker att tiden stannat. Genom glipan i sovrumsgardinerna blickar han ut i ett totalt mörker… sånär som på att det lyser i huset tvärs över gatan där det står en kvinna i en för stor Bowie t-shirt, och blickar tillbaka på honom…

LÄS MER

Våren 20 – Prydh

AV

Anthony Nielson

I ett ständigt pågående livspussel ska vi försöka klämma in det mesta; karriär, vänner, familj, träning, yoga, egentid – alltihop synligt på sociala medier. Och mitt upp i alltihop ska vi hinna med ett riktigt bra sexliv också – eller? I detta intima relationsdrama fick vi följa Jessica och Jens som i ett desperat försök provade att ”tända lågan” rakt framför oss på scenen!

LÄS MER

Hösten 19 – Gränsfall

AV

Joshua Elias Harmon

Chefen för antagningsenheten på en privatskola och har arbetat hårt för att skapa större mångfald bland eleverna. Hon är också mamma och vill sitt barns bästa. När hennes högpresterande son Charlie blir reservlistad till Yale, och hans jämnstarka bästis som är svart kommer in direkt kraschar progressiva värderingar med personliga ambitioner, och hon tvingas välja mellan höga ideal och sitt barns framtid.

LÄS MER

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Löpande information om kommande föreställningar, events, rabatter, specialinbjudningar mm!

Prenumerera