TILLGÄNGLIGHET

Tillgänglighet på Playhouse

Utanför vår entré på Drottninggatan finns det en ramp upp till uteserveringens trädäck. Från trädäcket är det en tröskel in till teatern. Vi har tyvärr ingen automatisk dörröppnare, men foajé- eller restaurangpersonalen hjälper gärna till att öppna och dörrhålen är breda så det ska inte vara något problem att ta sig in med rullstol. Dörren går utåt.

I foajén och bistron är det inga nivåskillnader och inte heller på väg fram till salongens rullstolsplatser. Tillgänglig WC finns.

Rullstolsplatserna är belägna med god sikt högst upp i teatersalongen. Till raderna längre fram är det trappsteg nedåt (relativt låga och breda trappsteg), ledstång finns längs väggen. Du kan själv boka rullstolsplatserna via vår ordinarie biljettbokning, där du genom valet av biljettsort anger om du vill sitta kvar i din rullstol eller om du vill flytta över till en salongsstol. På salongsplanen i biljettbokningen är det platserna längst ned till höger, markerade med en rullstolssymbol.

Scenen är utrustad med teleslinga/hörslinga som du når genom att välja T-läget på din egen hörapparat. Vi har inte några mottagare för utlåning.
Ledsagare går gratis, för att boka ledsagarbiljett maila oss på info@playhouseteater.se. Dit är du också välkommen att höra av dig om du har andra funderingar inför ditt besök!

Varmt välkommen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Löpande information om kommande föreställningar, events, rabatter, specialinbjudningar mm!

Prenumerera