Gränser

DATUM

Spelades våren 2022

  • Ines Cherif i Gränser av Henry Naylor på Playhouse Teater

Hennes älskade stad slås i spillror av kriget. I skydd av mörkret låter hon sorgen och ilskan få utlopp i regimkritiska graffitimålningar på söndertrasade fasader. Men hon tar allt större risker under sina nattliga räder och regimens kontrollerande ögon finns överallt.

I en annan del av världen för en framgångsrik fotograf en inre moralisk kamp med sig själv. Som ung idealist slår han igenom när tvillingtornen faller – tre år tidigare tog han av en slump foton som hela världen plötsligt vill ha. Därefter badar han i lukrativa uppdrag som kändisfotograf. Men varför blir han inte kvitt en diffus känsla av… smutsighet?

Gränser är en angelägen, pulserande pjäs med satirisk udd och – på sina håll – dråplig humor. Ett episkt, hudnära drama om frihet, medmänsklighet, girighet och uppoffringar. Föreställningen regisserades av Dennis Sandin.

MEDVERKANDE

PÅ SCEN

Inès Cherif

Tobias Aspelin

Regi

Dennis Sandin

Av

Henry Naylor

RECENSIONER

denna växelvis monologiska pjäs mellan två personer och med det syriska inbördeskriget som fond förvaltas med stor suggestionskraft av regissören Dennis Sandin och skådespelarna Tobias Aspelin och Inès Cherif.

DN

Med pjäsen ”Gränser” tar Playhouse upp teman som blivit akut aktuella

SvD

Närvarande, intensivt, berörande och drabbande

Broadwayworld

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Löpande information om kommande föreställningar, events, rabatter, specialinbjudningar mm!

Prenumerera