Tidigare readings

Job – 20/5 2024

AV

Max Wolf Friedlich

Ett intensivt kammarspel där vi kastas rakt in i dramatiken från första sidan: På sitt kontor sitter terapeuten Loyd, mitt emot honom står patienten Jane, ditskickad av sin arbetsgivare. Vad är det egentligen Jane har varit med om; vilka händelser ledde fram till utbrottet i lunchrummet? Och vidare till att hon nu står här med en pistol tryckt mot Loyds panna?

LÄS MER

Ulster American – 22/4 2024

AV

David Ireland

En hejdlös satir där politiskt medvetna självbilder krackelerar i mötet med verkligheten. Den Oscarsbelönade skådespelaren Jay och dramatikern Ruth möts hemma hos regissören Leigh. Imorgon börjar repetitionerna, de vädrar succé. Men några frågetecken i manuset leder till en hetlevrad diskussion och kvällen slutar på ett helt annat sätt än de hade tänkt sig.

LÄS MER

Ruckus – 11/3 2023

AV

Jenna Fincken

Jenna Fincken själv, skaparen av RUCKUS, besöker Playhouse och framför en reading av pjäsen! En skarp och berörande skildring av det där som alltför ofta händer alltför många kvinnor – i alla världens hörn: Något som först framstår som förälskelse, rosaskimrande och ljuvlig, förbyts till något helt annat.

LÄS MER

Lucy – 27/11 2023

AV

Erica Schmidt

Det finns en sak som är avgörande för att Mary ska få livet att gå ihop som ensamstående mamma till dottern Lucy och lillebror som är på väg: En bra nanny. Rätt person kan vara den avgörande faktorn mellan harmoni och sammanbrott. Det kan också fel person vara. Entré: Ashling.

LÄS MER

Every One – 23/10 2023

AV

Jo Clifford

Det är en alldeles vanlig morgon när en objuden gäst plötsligt dyker upp och ställer livet på ända för Mary, Joe och deras två barn. En gripande pjäs av den prisbelönta skotska dramatikern Jo Clifford.

LÄS MER

Summer, 1976 – 25/9 2023

AV

David Auburn

En sommarkväll 1976 träffas Alice och Diana för första gången, via de jämnåriga döttrarna som snabbt finner varandra – till skillnad från mödrarna, inledningsvis. Men till deras förvåning börjar en vänskap snart gro mellan dem. Drygt tjugo år senare ser de tillbaka på en sommar som kom att forma dem mer än de hade kunnat ana.

LÄS MER

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Löpande information om kommande föreställningar, events, rabatter, specialinbjudningar mm!

Prenumerera