Aktuella gästspel på Playhouse Teater

Om Playhouse Teater

Playhouse Teater i Stockholm - nya berättelser av nya dramatiker för en ny publik

NYA BERÄTTELSER FÖR EN NY PUBLIK

Sedan våren 2000 är Playhouse  ambition är att presentera de bästa nyskrivna pjäserna direkt från scenerna i New York och London och framföra dem på svenska. Vi strävar efter att skapa en djup och nära kontakt med publik från en bred mångfald av ekonomiska bakgrunder, åldrar, etniciteter och perspektiv. Vi presenterar alltid nya pjäser av nya dramatiker för en ny publik, berättelser som hjälper oss att återupptäcka den värld vi lever i. Tillsammans med publiken vill vi utforska världen och se den genom nya ögon.

Playhouse är och skall vara en välkomnande teater – för konstnärer såväl som publik. Vi vill inkludera och skapa samhörighet, och tror att teatern genom att nå hjärta, hjärna och kropp kan hjälpa oss att hitta nya, gemensamma vägar framåt.

I januari 2015 tog Playhouse över anrika Reginateatern på Drottninggatan, och efter 9 månaders ombyggnation och renoveringar öppnades Nya Playhouse Teater – ny scen, salong, bistro och bar i skön förening.

Playhouse presenterar som regel två till tre huvudproduktioner per år, sex öppna readings av nyskriven dramatik på originalspråk samt välgörenhetsprojektet Instant Playhouse.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Löpande information om kommande föreställningar, events, rabatter, specialinbjudningar mm!

Prenumerera