Ulster American

Hejdlös satir med krackelerande självbilder

DATUM

22 april 2024

SPELTID

19:00 – längd 1 h 40 min (ingen paus)

  • Medverkande i reading av Ulster American:Stefan Marling, Amelia Clay, Björn Lönner
  • Reading på Playhouse: Ulster American av David Ireland. Bild från tidigare produktion, på de tre rollerna Jay, Ruth och Leigh som tar en selfie.

Den Oscarsbelönade amerikanska skådespelaren Jay är hemma hos regissören och teaterchefen Leigh i London. De inväntar dramatikern Ruth, på väg direkt från hemvisten i Nordirland. Imorgon börjar repetitionerna av hennes senaste pjäs, förutspådd att bli en stor succé – biljetterna säljer bra. De båda männen är taggade, förväntansfulla. En så viktig berättelse! Skriven av en ung kvinna! Självklart vill de vara med och göra kvinnors röster hörda. Själva ta ett steg tillbaka. De behöver bara räta ut några små frågetecken kring manuset först.

Ruth anländer, en allt mer hetlevrad diskussionen tar sin början, och hur kvällen till sist slutar hade nog ingen av dem kunnat ana.

Ulster American av David Ireland hade urpremiär 2018 och fick hösten 2023 nypremiär i London med Woody Harrelson i rollen som Jay. Det är en hejdlös satir där politiskt medvetna självbilder krackelerar i mötet med verkligheten och drömmen om den stora succén. En liten varning för grovt språk och innehåll kan möjligen vara på sin plats..

Readingen framförs på engelska.

Varmt välkomna!

MEDVERKANDE

PÅ SCEN

Amelia Clay

Björn Lönner

Stefan Marling

Av

David Ireland

Regi

Elisabet Klason

RECENSIONER

laugh-out-loud funny one minute, skin crawling the next

The Guardian

a simultaneously brilliant and infuriating social satire

TimeOut

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Löpande information om kommande föreställningar, events, rabatter, specialinbjudningar mm!

Prenumerera